Menu toggle

Welkom

Gebruikte centrale vergrendeling van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 1.789

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 1.843

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 1.596

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 2.790

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 2.856

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 1.913

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.371

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 1.531

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 2.188

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 3.490

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 791

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 1.413

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 3.406

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 2.237

VW

VW

Onderdelen te koop: 4.654

Centrale vergrendeling: wat doet ze, hoe los je problemen op en hoe vervang je ze

Wat is centrale vergrendeling?

Centrale vergrendeling is een van de beveiligingssystemen die bijna in elk voertuig worden aangetroffen. Dit werd in 1914 ingevoerd. Dit vergendelingssysteem kan werken op een sleutel of op een specifieke afstandsbediening. In 1980 werd een keyless entry-systeem geïntroduceerd om de auto te ontgrendelen zonder sleutel dat werkt via radiofrequentie.

Wat doet een centrale deurvergrendeling?

Via dit systeem kan de bestuurder alle portieren van het voertuig automatisch vergrendelen of ontgrendelen. Het kan een schakelaar zijn of een knop op een sleutelhanger. Het opbergvak en de tankdop kunnen ook worden vergrendeld of ontgrendeld. Ramen kunnen ook worden vergrendeld of ontgrendeld door op de knop op de sleutelhanger te drukken.

Kun je zelf deursloten vervangen?

Een defecte centrale vergrendeling kun je zelf vervangen. Het is een doe-het-zelf-project. Deze dienst heeft slechts een uur nodig. Je kunt alle instructies op een nieuw elektrisch deurslot volgen. Het kost ongeveer 80-230 $. De gebruikte centrale vergrendeling kan ook worden gebruikt, maar is minder efficiënt dan een nieuwe.

Dingen om te onthouden bij het vervangen van het onderdeel

Draai eerst alle raamgrepen los met een schroevendraaier. Open nu de autodeur en verwijder alle schroeven aan de binnenkant van het deurpaneel. Let er bij het verwijderen van de schroeven op dat je geen materiaal breekt. Snijd alle elektrische verbindingen in de auto af en verwijder vervolgens het defecte deurslot. Bevestig het nieuwe deurslot in dezelfde positie met behulp van tangen en stanghouders. Bevestig ten slotte het deurpaneel en de luidsprekers op hun vorige posities.

Verschillende types onderdelen en hun componenten

Dit zijn de onderdelen van het centrale vergrendelingssysteem:

  • Elektrische motor
  • Pal
  • Grendel
  • Sluiter deurslot
  • Deurklink
  • Vergrendeling

De autodeursluiter is verbonden met het lichaam van het slot. Wanneer de deur is vergrendeld, wordt de sluiter opgevangen door een grendel. Terwijl de pal helpt bij het ontgrendelen van de autodeur door de sleutel in een bepaalde richting te bewegen. In het hele proces blijft de sluiter op dezelfde positie.

 

De actuatoren die worden gebruikt in het elektrische deurvergrendelingssysteem, kunnen elektromagnetisch en pneumatisch zijn.

Elektromagnetische actuatoren vergrendelen of ontgrendelen de autodeur door de beweging van stroom die in een specifieke richting gevormd is in een solenoïde. Dit systeem maakt gebruik van twee soorten opstellingen. De ene is voor het vergrendelen en de andere is voor het ontgrendelen van de autodeuren.

De pneumatische actuator werkt door middel van vacuüm. Wanneer het vacuüm in voorwaartse richting wordt gecreëerd, vergrendelt het de deur. Terwijl het vacuüm in achterwaartse richting wordt vrijgegeven, wordt de deur ontgrendeld.

Storingsproblemen identificeren en deze oplossen

Een storing in het centrale vergrendelingssysteem van de auto kan optreden als gevolg van verschillende problemen. De belangrijkste hiervan zijn een gesprongen zekering, fouten in de solenoïde (draad gedraaid in de vorm van lussen) en bedradingsproblemen in elektrische kabels. Soms kan deze storing in het centrale vergrendelingssysteem van auto’s optreden als gevolg van de inefficiëntie van de sleutelhanger, ook wel afstandsbediening voor centrale vergrendeling van de auto genoemd. Er zijn ook enkele waardevolle tips om deze problemen op te lossen.

Een van de storingen kan optreden als gevolg van een storing in de sleutelhanger. Deze sleutelhangers bestaan uit kleine batterijen waarvan het vermogen afneemt met het verbruik. Andere storingen in sleutelhangers kunnen optreden als gevolg van slijtage, zoals overmatig gebruik en in het water vallen. Als je sleutelhanger intern helemaal in orde is, vervang je de batterij die mogelijk leeg raakt. Als de sleutelhanger dan nog steeds niet werk, moet je hem vervangen. Soms wordt een duplicaat van de sleutelhanger van je voertuig, ook wel slotenmaker genoemd, ook gebruikt ter vervanging.

Een andere storing kan optreden bij zekeringen die zijn aangesloten op het elektrische systeem van je auto. Dit elektrische systeem staat in verbinding met het centrale vergrendelingssysteem van het voertuig. Als er zekeringen zijn waarvan er een of meerdere in de auto kunnen zitten, springen deze soms waardoor het centrale vergrendelingssysteem niet werkt.

Om dit probleem op te lossen, open je de zekeringkast van je auto en identificeer je de doorgebrande zekering die de functionaliteit van de centrale vergrendeling regelt. Deze zekering is gemakkelijk te herkennen aan de brandgeur of maakt een geluid wanneer je ze in de buurt van je oor brengt. Vervang dan deze doorgebrande zekering en sluit deze weer aan op de voeding.

Nu zal het autovergrendelingssysteem zijn normale werking beginnen. Elektromagneten zetten elektrische stroom om in mechanisch werk van je voertuig. Bij de normale werking van de centrale vergrendeling wordt deze eenvoudig geactiveerd om het systeem te vergrendelen of te ontgrendelen. Een indicatie van een storing in je solenoïde is dat één of meerdere deuren open blijven staan, ook na het starten van de centrale vergrendeling. Om het te resetten, haal je de deur uit elkaar en vervang je het beschadigde deel van de solenoïde.

Een andere reden achter dit defecte elektrische stroomslot is een probleem met de draden. Elke breuk of inbranding van kabels resulteert in een defecte centrale vergrendeling. Om dit probleem op te lossen, inspecteer je elke centimeter van de draad en zoek je vervolgens het beschadigde onderdeel dat moet worden gerepareerd.

Normale levensduur

De gemiddelde levensduur van een centrale vergrendeling is ongeveer 8-10 jaar. Het kan een volume van bijna 400 mensen per dag dragen. De efficiëntie van het sluitsysteem van je voertuig hangt ook af van andere factoren, zoals zekeringen, elektrische voeding en sleutelhanger.

Andere onderdelen om te vervangen of te repareren bij het vervangen van de centrale vergrendeling

Centrale vergrendelingssystemen zijn een geweldige manier om je auto te beschermen tegen dieven. Als er een storing is in het centrale vergrendelingssysteem, kan het een goed idee zijn om een professional ernaar te laten kijken. Het meest voorkomende probleem bij een centrale vergrendeling is een defecte actuator. Als de actuator niet correct werkt, vergrendelt of ontgrendelt hij de auto niet. Je kunt de actuator door een vakman laten inspecteren en indien nodig vervangen.

De onderdelen die in acht moeten worden genomen bij het oplossen van het probleem met het centrale vergrendelingssysteem, zijn de functionaliteit van het slot, zekeringen en elektrische voeding.

Hoe je ervoor zorgt dat je het juiste onderdeel koopt voor je auto

Alleen marktplaatsendie hun contactgegevens weergeven zijn geschikt voor centrale vergrendelingssystemen. Ga voor hetzelfde onderdeel van je auto naar autoparts-24.com. Tijdens het plaatsen van je bestelling moet je je nummer en het adres invoeren van de locatie voor de ontvangst van je zending. Die wordt vrijgegeven nadat je je bestelling hebt geplaatst. Verzending is gratis voor de landen die op de website staan vermeld. Andere landen kunnen deze aanbieding echter ook krijgen. Er is ook een retourbeleid als je de gewenste artikelen niet ontvangt.

Slotgedachten

Centrale vergrendeling is een veiligheidssysteem om de portieren, ramen, bagageruimten en de tankdop van de auto te vergrendelen en ontgrendelen met een sleutelhanger of een afstandsbediening (met behulp van radiofrequentie). Het is vrij eenvoudig om een beschadigde centrale vergrendeling te vervangen. Een antidiefstalbeveiligingssysteem in een automodel blokkeert de motor van het voertuig wanneer een onbevoegd persoon probeert te ontgrendelen.

Nieuwste producten

: