Menu toggle

Welkom

Gebruikte achterlichten van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 2.030

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 1.593

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 2.005

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 2.596

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 3.293

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 2.179

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.511

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 1.296

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 2.437

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 2.856

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 1.127

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 1.236

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 2.196

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 2.738

VW

VW

Onderdelen te koop: 5.844

Achterlichten

In termen van veiligheid zijn de achterlichten van de auto ongelooflijk belangrijke onderdelen die snel vervangen dienen te worden als ze stoppen met werken.

Meestal is een lampwissel voldoende om de achterlichten weer licht te laten geven, maar soms slaat de fitting, die stroom naar de lamp stuurt, af en dan moet u naar de monteur – of een nieuw reserveonderdeel bestellen en het zelf vervangen – en snel.

Het achterlicht bestaat uit drie soorten componenten:

– Fitting

– Lamp

– Scherm, met een buitenkant gemaakt van kunststof, vaak met glanzende stalen platen (parabool) die het licht van de lamp versterkt en richting geeft.

Het achterlicht, richtingaanwijzer en stoplicht bevinden zich normaliter in hetzelfde achterlicht.

Remlichten

Remlicht is het onderdeel van uw achterlicht (of de extra lamp die op de achterkant van de auto zit), dat bestuurders achter u waarschuwt dat u remt.

Als u een extra remlicht heeft, naast dat in het achterlicht, is demontage en montage net zo makkelijk als het demonteren en opnieuw installeren van het achterlicht.

Een schroevendraaier, een multimeter, en goede compatibele reserve-onderdelen is alles wat u nodig heeft.

Handleidingen zijn zowel schriftelijk als in videovorm beschikbaar op internet.

Verkeersregels

Volgens de huidige regels moeten beide achterlichten branden en moeten uw rem- en richtingaanwijzers volledig functioneel zijn, om geen boete van 90 – 140 euro te krijgen.

Uw achterlichten moeten bovendien een zekere helderheid hebben, om aan de wet te voldoen. U kunt een handleiding voor het checken van uw lichten vinden op https://fdm.dk/alt-om-biler/bilen-hverdagen/vedligeholdelse/tjek-bilens-lygter. Deze handleiding is in het Deens, maar is hoogstwaarschijnlijk ook in andere talen beschikbaar.

Met de prijzen van autopart24 voor achterlichten bent u dus – zelfs als ze per expresspost worden geleverd – goedkoper uit met vervanging dan met een boete.

In Denemarken moeten de achterlichten aan zijn als de zon is verdwenen, als het zicht slecht is vanwege het weer of als u zich in een tunnel bevindt.

Als u een voertuig heeft waarbij het achterlicht niet automatisch aan gaat, kunt u uw auto opnieuw laten coderen door uw monteur, zodat het achterlicht altijd aan gaat wanneer u de auto start.

Renovatie

Vervanging van het achterlicht is niet altijd nodig als het licht te zwak is. U kunt de reflectoren reinigen, maar zorg ervoor dat u een vochtige doek gebruikt, zodat u het oppervlak niet krast.

U kunt het plastic scherm zelf afschuren als zich een “mist” heeft opgehoopt. Er is alleen schuurpapier nodig en de oppervlakte van het scherm moet opnieuw gelakt worden.

Nieuw/gebruikt

Sommige reserve-onderdelen slijten sneller dan andere.

Zoals gezegd, is een kenmerk van autolampen dat ze duurzaam zijn en gerenoveerd kunnen worden, zodat u gerust gebruikte, goedkope achterlichten kunt kopen, zonder zich te bekommeren over de levensduur.

Bij autoparts24 verkopen we originele auto-onderdelen. Dat wil zeggen, reserve-onderdelen geproduceerd door de autofabrikant zelf, waardoor een hoge kwaliteit gegarandeerd is.

Bovendien testen onze autoslopers in Duitsland alle achterlichten (en mistachterlichten) die we te koop hebben voordat we ze naar u verzenden.

 

Als u geen antwoord op uw vragen hebt gekregen, verwijzen we naar de QA-sectie van dit artikel hieronder.

Wanneer moet een achterlicht worden vervangen?

De levensduur van de lampen zelf in uw achterlichten varieert afhankelijk van het lamptype. Halogeenlampen branden tussen de 450 – 1000 uur, terwijl HID-lampen 2 – 3000 uur branden.

De fitting moet worden vervangen als u een nieuwe lamp installeert en het achterlicht niet meer gaat branden, en uw multimeter geen stroomaansluiting laat zien wanneer u deze aansluit op de fitting.

Soms kan de helderheid worden verbeterd door een renovatie van de parabool. Gebruik altijd nat textiel voor het poetsen van de parabool, zodat u geen krassen veroorzaakt.

Het lichtscherm, dat het licht beschermt en verder focust, moet uiteraard worden vervangen als het scherm is beschadigd – bijvoorbeeld door een botsing of ander ongeval.

Wat is een achterlicht en hoe werkt het?

Achterlichten en koplampen bestaan ​​uit dezelfde elementen :

– Een fitting die de stroom naar de lamp voert

– Een gloeilamp die het licht naar het lichtscherm leidt

– Een lichtscherm, dat aan de buitenkant van kunststof is gemaakt en dat inwendig een spiegelsysteem van gepolijst staal heeft.

Uw achterlichten hebben ook een remlicht dat hetzij direct bij het achterlicht zit en/of apart aan de achterzijde van de auto en dat geactiveerd wordt als er geremd wordt.

Wat kost een nieuw achterlicht?

Op Autoparts24 kunt u zowel een fitting, achterlicht en remlicht vinden voor tussen de DKK 300 – 600 per stuk.

Een goedkope oplossing, als men bedenkt dat de kwaliteit van de lamp of fitting van hetzelfde niveau is als wanneer u ze voor de dubbele prijs had gekocht.

Hoe vind ik het juiste achterlicht voor mijn auto?

Bij autoparts24 hebben we ons magazijn op het voertuigregister aangesloten, zodat u een compatibel reserveonderdeel kunt vinden via uw kenteken. Het enige dat u hoeft te doen, is het nummer op de startpagina intypen. Dan krijgt u een indicatief overzicht van mogelijke reserve-onderdelen.

Bovendien kunt u gebruik maken van het productienummer van het onderdeel, dat u vindt op het onderdeel zelf of in de handleiding van uw auto, om echt het juiste onderdeel te vinden.

Er staan verschillende goede tips voor het zoeken naar het juiste reserveonderdeel op https://www.autoparts24.dk/oem/

Wat kost het vervangen van het achterlicht?

Als u zowel het scherm als de fitting moet vervangen, kunt u de onderdelen voor tussen de 650 – 1300, – vinden op autoparts24. We verkopen uitsluitend op kwaliteit geteste, originele auto-onderdelen, zodat zowel de compatibiliteit als de kwaliteit volledig aan de regels voldoen.

Bij de kostprijs van de reservereserve-onderdelen komen de kosten van een monteur van normaliter DKK 500 – 1500 als u de vervanging niet zelf wilt of kunt doen.

In tegenstelling tot de koplampen van de auto, vereist het vervangen van uw eigen achterlichten niet zo’n precieze instelling van de richting en breedte van het licht.

Hoe lang gaat een achterlicht mee?

Het plastic scherm kan een langere levensduur hebben dan de auto, terwijl de parabool die zich in het achterlicht zelf bevindt, afhankelijk van weer en wind, vroeg of laat moet worden vervangen.

In sommige gevallen kan het achterlicht worden gerenoveerd, dus in principe kan een achterlicht zo lang meegaan dat u zich geen zorgen hoeft te maken.

De fitting is een intensief gebruikt elektrisch onderdeel en zal waarschijnlijk vroeg of laat moeten worden vervangen, maar als de lichtschermen ondoordringbaar zijn, zult u niet vaak problemen ondervinden.

Welk gereedschap heeft u nodig om het achterlicht te vervangen?

– Schroevendraaier (of eventueel een ratelsleutel) om de schroeven die het achterlicht op zijn plaats houden te verwijderen.

– Multimeter om te testen of de fitting is aangesloten op het elektrisch circuit van de auto.

 

Nieuwste producten

: