Menu toggle

Welkom

Gebruikte zijspiegel (buitenspiegel) van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 3.267

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 1.349

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 2.017

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 2.129

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 2.927

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 1.511

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.070

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 1.671

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 2.183

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 2.954

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 1.099

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 1.628

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 1.816

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 2.496

VW

VW

Onderdelen te koop: 4.088

Zijspiegel

De meeste auto’s hebben tegenwoordig een achteruitkijkspiegel en twee zijspiegels. De linker zijspiegel is wettelijk verplicht, terwijl de rechter alleen vereist is bij verminderd zicht naar achter. In de praktijk zijn die regels enigszins overbodig, omdat elke auto is uitgerust met twee zijspiegels.

Voorheen moesten zijspiegels handmatig worden afgesteld, maar tegenwoordig kan dat in veel auto’s elektrisch gedaan worden. De spiegels moeten zo worden afgesteld, dat je langs de zijkant van de auto en zo ver mogelijk naar achter kunt kijken. Daardoor kun je je optimaal oriënteren en creëer je een veiliger gevoel in het verkeer.

 

Kapotte zijspiegel

Zijspiegels zitten op een kwetsbare plek op onze auto’s en daardoor komt het regelmatig voor dat zijspiegels kapot gaan. Dat kan tijdens het rijden gebeuren, maar veel mensen krijgen te maken met een kapotte zijspiegel terwijl ze geparkeerd staan.

Veel mensen melden een kapotte zijspiegel bij de verzekering, maar niet alle verzekeringen dekken zijspiegels. In veel gevallen is het eigen risico zo hoog dat het niet de moeite waard is om de zijspiegel door de verzekeringsmaatschappij te laten vervangen.

Als jouw zijspiegel kapot is, moet je eerst beoordelen of het een optie is om deze te repareren. Dat kan bijvoorbeeld een goede optie zijn als alleen het glas van de zijspiegel beschadigd is. Maar het kan ook nodig zijn om de zijspiegel compleet te demonteren als de kap daarvan kapot is.

 

Zoek een vervangende zijspiegel

In veel gevallen kan het niet uit om een zijspiegel te repareren, omdat een vervangende zijspiegel niet duur is. Uiteraard wordt de prijs hoger als er ook een knipperlicht of iets dergelijks in de zijspiegel zit en in die gevallen kan een tweedehands zijspiegel een goede optie zijn.

Bij Autoparts24 vind je alles van groothoekbuitenspiegels tot verwarmingselementen voor zijspiegels. Het unieke is echter dat alle onderdelen tweedehands zijn. Dat betekent dat je altijd kunt besparen op onderdelen voor jouw auto. Kopen via Autoparts24 is eenvoudig; je hoeft alleen maar het registratienummer van jouw auto in te voeren, waarna je alle geschikte zijspiegels te zien krijgt. Soms kun je een universele spiegel gebruiken, maar soms heb je ook een elektrische spiegel nodig met bepaalde stekkers. Die zorgen ervoor dat de spiegel elektrisch bediend kan worden. Sommige modellen hebben een extra stekker voor de verwarming. Daarmee voorkom je in de winter ophoping van ijs op de zijspiegels.

Alle onderdelen op Autoparts24 zijn geselecteerd door professionele autosloopbedrijven, die de kwaliteit van het onderdeel grondig hebben gecontroleerd. Dat betekent dat je geen compromis hoeft te doen qua kwaliteit, terwijl je goedkope onderdelen voor jouw auto koopt. Zijspiegels kun je perfect tweedehands kopen, omdat ze zelden aan slijtage onderhevig zijn. In de meeste gevallen wordt een zijspiegel alleen vernield door een ongeluk(je).

 

FAQ over zijspiegels

Misschien heb je een vraag over de zijspiegels op jouw auto. Als dat zo is, dan hoef je niet verder te zoeken naar de antwoorden, want wij hebben hier de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over zijspiegels verzameld. Je vindt de antwoorden hieronder.

 

Hoe vervang je een zijspiegel?

Hoe je een zijspiegel vervangt, hangt er vooral van af of je alleen de spiegel zelf wilt vervangen of ook de spiegelkap. Wil je alleen de spiegel vervangen, dan kun je de kapotte spiegel gewoon verwijderen en daarna de nieuwe spiegel erop vastzetten.

Als je echter ook de spiegelkap wilt vervangen, dan wordt het iets ingewikkelder. Want er is een verschil tussen manuele en elektrische zijspiegels.

 

Welke zijspiegel is verplicht?

In Nederland is alleen de linkerzijspiegel verplicht. De enige uitzondering hierop is voor auto’s waar de bestuurdersstoel aan de rechterkant zit. In die gevallen is de rechterzijspiegel verplicht.

 

Wat kost een zijspiegel?

Een zijspiegel is niet zo duur, maar in sommige gevallen kan het lastig zijn om de juiste spiegel voor bepaalde automodellen te vinden. Dan is het een optie om een tweedehands zijspiegel te zoeken.

 

Hoe stel ik de zijspiegel correct af?

Het is relatief eenvoudig om zijspiegels correct af te stellen. De spiegel moet een klein stukje van de zijkant van de auto laten zien en verder moet je zo ver mogelijk naar achter kunnen kijken.

 

Hoeveel kost het om een zijspiegel te repareren?

De prijs om een zijspiegel te repareren kan erg variëren. Dat hangt er bijvoorbeeld van af of alleen de spiegel vervangen moet worden of ook de spiegelkap. Als de spiegelkap ook beschadigd is, is de prijs voor reparatie ook nog afhankelijk van de vraag of er sprake is van een elektrische of een manuele zijspiegel.

 

Hoe werkt een verwarmde zijspiegel?

Een verwarmde zijspiegel wordt warm gehouden met behulp van elekriciteit. Daardoor komt er geen condens of ijs op de spiegel, wat vooral in de winter erg handig is.

 

Wat is een asferische zijspiegel?

Een asferische zijspiegel is verdeeld in twee vlakken, waarbij het buitenste vlak een groothoekspiegel is. Dit type spiegels wordt veelal aan de linkerkant van de auto gebruikt, omdat je daarmee een beter uitzicht krijgt.

 

Wat is een elektrische zijspiegel?

Een elektrische zijspiegel is het moderne alternatief voor de meer ouderwetse zijspiegel, die handmatig moet worden afgesteld.

 

Hoe vind ik de juiste zijspiegel voor mijn auto?

De eenvoudigste manier om de juiste zijspiegel voor jouw auto te vinden is om naar een site zoals Autoparts24 te gaan. Daar kun je het registratienummer van jouw auto invoeren, waarna je alle geschikte zijspiegels voor jouw auto te zien krijgt.

 

Wat is een zijspiegel met groothoekspiegel?

Een zijspiegel met groothoekspiegel heeft een extra spiegel, die helpt om personen te zien die zich in de dode hoek van de auto bevinden.

 

Wat is een convex zijspiegel?

Een convex zijspiegel is gewoon een normale, gebogen zijspiegel, die standaard op veel auto’s zit.

 

Is een rechterzijspiegel verplicht?

Een zijspiegel aan de rechterkant is niet wettelijk verplicht, tenzij de bestuurdersstoel aan de rechterkant van de auto zit. De meeste auto’s zijn echter uitgerust met zijspiegels aan beide kanten. Dat is functioneel en ziet er qua symmetrie bovendien beter uit.

Nieuwste producten

: