Menu toggle

Welkom

Gebruikte stuurbekrachtigingspompen van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 1.148

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 859

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 974

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 1.235

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 1.539

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 405

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 473

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 460

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 704

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 1.697

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 202

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 381

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 952

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 1.666

VW

VW

Onderdelen te koop: 1.336

Stuurbekrachtigingspomp

De stuurbekrachtigingspomp is een belangrijk onderdeel van het stuursysteem van elke auto met stuurbekrachtiging. We zijn er inmiddels aan gewend dat er in alle auto’s stuurbekrachtiging zit en het is hard werken als je in een auto zonder stuurbekrachtiging rijdt.

De stuurbekrachtiging is een behoorlijk complex systeem en je moet erg veel interesse voor auto’s of mechanica hebben om alle verschillende onderdelen van het systeem te begrijpen. De stuurbekrachtigingspomp is een hydraulische pomp en vormt een erg belangrijk onderdeel voor de stuurbekrachtiging.

 

Wat zijn de symptomen van een defecte stuurbekrachtigingspomp?

Een stuurbekrachtigingspomp gaat normaal gesproken vele jaren mee, maar je kunt natuurlijk pech hebben. Als de pomp kapot gaat, moet je deze vervangen. Het kan echter lastig zijn om vast te stellen dat de pomp kapot is, wanneer je problemen met de stuurbekrachtiging hebt. Daarom is het belangrijk om goed op de symptomen te letten.

He meest voorkomende symptoom van een defecte stuurbekrachtigingspomp is het ratelen van de pomp bij het sturen. Daarnaast zal de auto ook zwaarder sturen. Verder kun je voelen dat het stuurt trilt en er kunnen geluiden klinken bij het sturen.

Andere symptomen kunnen lastig op te merken zijn; het drukniveau in de besturing kan laag zijn en de besturing kan een klein beetje ongelijk worden.

 

Wanneer de stuurbekrachtingspomp vervangen moet worden

Als de stuurbekrachtigingspomp geluid maakt, dan weet je zeker dat er iets mis is. Wellicht zit er geen vloeistof meer in de pomp, hetgeen een teken kan zijn dat de stuurbekrachtigingspomp defect is.

In sommige gevallen is het mogelijk om een kapotte stuurbekrachtigingspomp te reviseren. Dat kan bijvoorbeeld als er lucht of vuil in het systeem zit. Andere mankementen kunnen echter ernstiger zijn en dan is het de vraag of het de moeite waard is om de pomp te reviseren.

Meestal heb je de hulp van een mecanicien nodig om een stuurbekrachtigingspomp te vervangen. Er zijn echter ook manieren om het vervangen goedkoper te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweedehands stuurbekrachtigingspomp.

 

Een tweedehands stuurbekrachtigingspomp kopen

Als de stuurbekrachtiging niet werkt, kan het vaak nodig zijn om de stuurbekrachtigingspomp te vervangen. In sommige gevallen zit het probleem in de stuurbekrachtigingsvloeistof, maar wanneer je de pomp vervangt kun je vaak een goedkope hydraulische pomp vinden door voor een tweedehands exemplaar te kiezen.

 

Een tweedehands hydraulische pomp kan lang meegaan en het gebeurt slechts een enkele keer dat een pomp kapot gaat. Er zijn veel handelaren die stuurbekrachtigingspompen verkopen en een nieuwe stuurbekrachtigingspomp kost al snel € 130 of meer.

Op Autoparts24 vind je stuurbekrachtigingspompen voor een fractie van de nieuwprijs. Voer gewoon het registratienummer van jouw auto is en je ziet een overzicht van stuurbekrachtigingspompen met de juiste buiten- en binnendiameter voor elektrische stuurbekrachtiging.

Als je koopt via Autoparts24 krijg je een garantie voor de kwaliteit van het onderdeel, dat grondig is gecontroleerd. Daarmee koop je gegarandeerd kwaliteit, zelfs als je voor een tweedehands exemplaar kiest.

 

FAQ over stuurbekrachtigingspompen

Wellicht heb je vragen over stuurbekrachtigingspompen. Daarom hebben wij de antwoorden op een aantal veel gestelde vragen over stuurbekrachtigingspompen en elektrische stuurbekrachtiging verzameld. Een stuurbekrachtigingspomp is misschien slechts een hydraulische pomp, maar het is wel een centraal onderdeel van de besturing van een auto.

 

Wat is een hydraulische pomp?

Een hydraulische pomp is een belangrijk onderdeel van de stuurbekrachtiging, die het eenvoudiger maakt om de wielen van de auto te bewegen door aan het stuur te draaien. Een hydraulische pomp kan bijzonder effectief zijn, omdat hij energie via vloeistof overbrengt.

 

Hoe werkt een hydraulische pomp?

Een hydraulische pomp brengt energie over via vloeistof. De pomp is bruikbaar voor veel dingen; onder andere voor stuurbekrachtiging. Het primaire effect ervan is dat er minder kracht nodig is om de wielen te draaien, hetgeen mogelijk is door het hydraulische systeem.

 

Hoe werkt elektrische stuurbekrachtiging?

De stuurbekrachtigingspomp kan worden aangedreven door een riem, maar in nieuwere auto’s wordt hij vaak aangedreven door een kleine elektrische motor. Dat noemt men elektrische stuurbekrachtiging.

 

Wat is stuurbekrachtiging?

Stuurbekrachtiging is de aanduiding voor het mechanische systeem dat het eenvoudiger maakt om de wielen van een auto te draaien via het stuur. Voordat stuurbekrachtiging bestond, kon het hard werken zijn om te sturen, waardoor het bijvoorbeeld heel lastig was om plotselinge manoeuvres te maken met de auto. Tegenwoordig zit in alle auto’s stuurbekrachtiging.

 

Wat kan de oorzaak zijn van een defecte stuurbekrachtigingspomp?

Er kunnen veel oorzaken zijn voor een defecte stuurbekrachtigingspomp. Simpele mankementen zijn lucht of te weinig vloeistof in het systeem. Meer ernstige mankementen kunnen worden veroorzaakt door slijtage en zijn lastiger te herstellen.

 

Wat kost een stuurbekrachtigingspomp?

Een nieuwe stuurbekrachtigingspomp kost al snel € 130 of meer. Je kunt veel geld besparen door een tweedehands stuurbekrachtigingspomp te kiezen, die vaak net zo lang meegaat als een nieuwe.

 

Kan een stuurbekrachtigingspomp gerepareerd worden?

In sommige gevallen kan een stuurbekrachtigingspomp gerepareerd worden. Meer hierover kun je lezen onder de kop ”wanneer de stuurbekrachtigingspomp vervangen moet worden”, die je in de tekst hierboven kunt vinden.

 

Welke druk genereert een stuurbekrachtigingspomp?

Het hydraulische systeem in een stuurbekrachtigingspomp kan een ontzettend hoge druk genereren, waardoor de pomp enorm effectief is voor de stuurbekrachtiging van de auto. De exacte druk hangt af van het model en het merk van de auto.

 

Hoe vind ik de juiste stuurbekrachtigingspomp voor mijn auto?

De eenvoudigste manier om een nieuwe stuurbekrachtigingspomp te vinden, is door een goede handelaar in te schakelen. Op Autoparts24 kun je bijvoorbeeld het registratienummer van je auto invoeren, waarna de website de juiste stuurbekrachtigingspompen voor jouw auto zal tonen. Op die manier voorkom je dat je verkeerde onderdelen koopt, die je niet kunt gebruiken.

Nieuwste producten

: