Menu toggle

Welkom

Vind uw gebruikte reserveonderdeel via uw OEM-nummer op Autoparts24

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 1.991

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 1.740

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 1.645

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 1.934

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 3.566

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 1.437

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.086

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 1.414

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 1.686

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 2.818

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 951

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 1.316

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 4.029

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 2.156

VW

VW

Onderdelen te koop: 4.855

Wat is een ruitenwissermotor voor de voorruit, en wat doet hij?

De motor van de voorruitwisser van de auto beweegt de armen van het blad, die zich in de voorruit van de auto bevinden. Hij produceert een koppel dat de randen van de ruitenwisser ronddraait. Het spoelt vuil op het scherm nauwkeurig weg.

De ruitenwissers beginnen te draaien als de schakelaar van de motor aan staat. De stroom vloeit door de kabels van de motorbaai naar het blad, en het begint op en neer te bewegen voor de reinigende werking van de ruitenwisser van de auto. De motor bevindt zich in de buurt van de stuurinrichting van de auto, net onder de ruitenwisserkap.

Kun je het zelf vervangen?

Allereerst stelt u een diagnose van de storing in de motor. Als u van mening bent dat de motor volledig defect is, moet u hem herstellen. Het vervangingsmechanisme van de ruitenwissermotor is in tweeën gedeeld om het onder ogen te zien, zoals het verwijderen en plaatsen van de motor.

Verwijderen van defecte motor

 1. Eerst verwijder je de draden van de accu door de motorkap van de auto te openen
 2. Zoek vervolgens de motor, die zich net onder de viper bevindt, en maak de elektrische aansluitingen los.
 3. Maak nu de ruitenwisserarmen los, gevolgd door de ruitenwisserbekleding en de kap van de ruitenwisser.
 4. Ontkoppel nu het ruitenwissersysteem, dat gekoppeld is aan de transmissie.
 5. Houd het opzij aan het einde van de oude motor van de ruitenwisser transmissie

Fase van installatie

 1. Eerst en vooral moet u nagaan of u de geschikte motor voor uw voertuig hebt gekozen en of hij vrij van roest is.
 2. Plaats nu de gerepareerde motor met de overbrenging op zijn plaats.
 3. De resterende onderdelen worden vervangen, zoals de ruitenwisserkap, de bevestigingsboringen, de schroefdraadboringen, de armen van de ruitenwisserbladen en de sierstrips.
 4. Sluit de elektrische verbindingen met de motor en de accukabels weer aan.
 5. Ten slotte, evalueer de vervangen motor door een testrit

Het zou het beste zijn om de volgende dingen te onthouden tijdens het vervangen van auto-onderdelen, zoals elektromotoren. Voordat u de ruitenwissermotor vervangt, moet u bevestigen dat u de geschikte motor hebt gekozen volgens de modellen van de auto. Daarna moet u de basiskennis over de standaard gereedschappen, zoals schroevendraaiers en ratelsets weten. Tijdens het afwikkelen van de auto-onderdelen, moet u ze aan een kant houden om breuk te voorkomen.

Nadat u de ruitenwissermotor op zijn plaats hebt gebracht, moet u controleren of de ruitenwisserarmen en de onderdelen ervan zich op de juiste plaats bevinden – de ruitenwisserarmen helpen de ruitenwissermotor met het blad te verbinden. U controleert ook de auto-onderdelen, voorspanning en achterspanning. Achterruiten vereisen meer achterspanning voor hun goede werking. De spanning van de voorruit is van cruciaal belang voor een betere werking.

Verschillende modellen van de ruitenwissermotoren

Magnetische ruitenwissermotor: Dit type ruitenwissermotor bevat magneten, het meest geavanceerde kenmerk. De attracties regelen de beweging van de ruitenwissers het nauwkeurigst. Bij de voertuigen van de jaren 70 werd het veld voor de rotatie gewikkeld in plaats van een magneet.

Wissermotor op voltage: Ruitenwissermotoren van 12 spanning en 24 spanning worden meestal aanbevolen. De voorste spanning van 12 is toegankelijker dan de achterste spanning. Terwijl de ruitenwissermotor van de voorste spanning van 24 minder stroom verbruikt dan de achterste.

Ruitenwissermotor van voor- en achterzijde: De ruitenwissermotor van de voorzijde is betrokken bij de beweging van de armen aan de voorzijde van de auto, terwijl de ruitenwissermotor van de achterzijde zich aan de achterzijde van de auto bevindt en de beweging van de achterste bladen regelt.

Subonderdelen van ruitenwissermotor

De behuizing is het met staal beklede buitendeel dat de binnenste delen van de motor beschermt. Aan de binnenzijde van de behuizing zijn permanente magneten bevestigd, die het anker doen draaien. Het centrale roterende deel van de motor wordt het anker genoemd, gemaakt van koperdraad. Borstels helpen het anker van stroom te voorzien. De diameter van de as is rechtstreeks van invloed op het rendement van een auto.

Een commutator is het roterende deel van de motor, dat zich tussen de motoras en de borstels bevindt. De borstelplaat helpt bij het vasthouden van de vergaderingen en levert de kracht aan de motor. De versnellingsbak bevat wormwiel, tandwiel en parkeereindschakelaar.

Het opsporen van storingen en het oplossen daarvan

De werking van de voorruit en de achterruit is hetzelfde. De prijzen hiervan kunnen variëren. De meest voorkomende problemen met de ruitenwisser voor zijn onder meer een storing in het relais, de schakelaar, de motor, de bedrading, de besturingsmodule en een gesprongen zekering. Hun oorzaken en het oplossen van problemen zijn hieronder opgesomd.

 • Doorgebrande zekering: Een doorgebrande zekering is het belangrijkste onderdeel dat de werking van de motoren controleert. Het is een veel voorkomende oorzaak van fouten in ruitenwissers werken. In het geval van zekering wordt geblazen, dan verwijdert u de zekering met de hulp van het gereedschap dat in de doos te grijpen. De meeste van de recente auto’s maken gebruik van mini-size zekeringen. Doorbranden komt het vaakst voor bij kleine zekeringen dan bij grotere.
 • Defect relais: Een relais is een eenvoudige elektronische schakeling die een enorme stroomsterkte regelt met behulp van een kleine stroom die eraan wordt toegevoerd. Het ruitenwissersysteem bevat twee relais. Het ene fungeert als schakelaar en het andere wordt gebruikt om de snelheid te veranderen.
 • Als het geluid niet verschijnt, dan betekent dit dat er een probleem is met een component van de ruitenwissermotor. Terwijl het klikkende geluid zijn vlotte efficiency toont. Het is vrij eenvoudig om deze fout op te lossen. Neem een tweede relais uit de zekeringkast indien aanwezig. Maak dan verbindingen identiek aan de vorige en verwissel ze. Controleer nu nogmaals de werking van de ruitenwisser.
 • Defecte motor: Defecte ruitenwissermotor kan gedeeltelijke of permanente uitschakeling van het ruitenwisserblad veroorzaken. Onderzoek de belastingszijde op pen 87 en 30, die de ruitenwissermotor van stroom voorzien. Controleer hiervoor de spanning op pen 30. Als dit niet het geval is, zoek dan de defecte draad op.

Nadat de motor is onderzocht en er geen storing is, moet u de regelmodule controleren. Hier moet je de controlekant van het relaiscircuit controleren. Controleer de spanning op pen 86. Als deze in orde is, betekent dit dat het ruitenwisserrelais onder de controle van de controlemodule valt.

 • Defecte schakelaar: Het is niet eenvoudig een diagnose te stellen van de storing in een knop zoals een relais. Om het snel te identificeren, controleer het relevante bedradingsschema. Anders zullen de inspanningen tevergeefs zijn.
 • Defecte bedrading: Zwakte in het bedradingssysteem is het moeilijkst te achterhalen. Er kan worden gekozen voor een wiebeltest om het probleem te achterhalen, maar dat is niet gegarandeerd. De ruitenwissers worden even geactiveerd als er draden rond de ruitenwissermotor lopen. Losse bedrading wordt aangegeven wanneer de voltdruppeltest een hoog potentiaalverschil aangeeft en, op zijn beurt, een hoge weerstand.

Normale levensduur

Ruitenwissermotoren kunnen gemiddeld tot 1,5 miljoen ruiten wissen. De efficiëntie en duurzaamheid van de werking zijn echter ook afhankelijk van andere omgevingsfactoren, zoals sneeuw en regen. Het hangt ook af van de aard van het materiaal waarvan deze ruitenwisser is gemaakt.

Andere te vervangen onderdelen

Om toegang te krijgen tot de ruitenwissermotor, moet u eerst de ruitenwisserbladen en vervolgens de kap verwijderen met behulp van een ruitenwisser verwijderingsgereedschap. Dan zult u loskoppelen en vervolgens uw defecte ruitenwissermotor losbouten. Hier, is het losgekoppeld van de versnellingsbak verbonden met bladen.

Dan moet u een nieuwe ruitenwissermotor toevoegen. Na dit, maak uw voertuig motor verbinding met een montage, met inbegrip van een versnellingsbak. Dan installeer opnieuw de kap met clips. Zodra de installatie is gedaan, moet u opnieuw installeren wisserbladen en armen op de versnellingsbak montage in uw auto.

Hoe weet u zeker dat u het juiste onderdeel voor uw auto koopt?

Bezoek autoparts-24.com om de exacte auto-onderdelen te kopen. U moet het kentekennummer van uw voertuig invoeren en de stukken van uw auto selecteren die u wilt kopen. De prijzen worden ook vermeld. Deze fabrikanten zijn efficiënt in hun vaardigheden. Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden die u kunt kiezen zoals, PayPal, credit card en een andere. Verzending wordt vrijgegeven na het plaatsen van uw bestelling, en het is vrij van kosten voor het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen opgesomd op hun website. Terugkeerbeleid is er ook als u gebroken auto-onderdelen ontvangt.

Laatste gedachte

De motor van de voorruit van de auto is essentieel om het stof of het vuil van de voorruit te verwijderen. De vervanging van een defecte motor kan gebeuren door jezelf met basiskennis van gereedschap. U kunt het kopen bij autoparts-24.com tegen eerlijke prijzen met professionele fabrikanten. Het biedt gratis verzending in het Verenigd Koninkrijk en vele andere landen.

 

Nieuwste producten

: