Menu toggle

Welkom

Vind uw gebruikte reserveonderdeel via uw OEM-nummer op Autoparts24

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 928

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 549

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 916

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 1.557

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 2.464

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 1.106

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.023

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 1.231

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 1.419

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 2.032

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 589

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 939

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 2.655

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 2.197

VW

VW

Onderdelen te koop: 4.332

Wat is een ruitenwissermotor voor de achterruit en wat doet hij?

Een ruitenwissermotor is een elektromotor die wordt gebruikt om de bladen van de ruitenwisser voor de spiegel van de auto te bewegen. Dit systeem van ruitenwisserbladen reinigt de voorste spiegel van het voertuig, en de achterste ruitenwisser wast de achterkant van de auto. Deze elektromotoren zijn de onderdelen van de auto’s en zijn betrokken bij de beweging van de ruitenwissers.

De ruitenwissermotor levert de kracht voor de ruitenwisserbladen. Als hij draait, wordt de beweging doorgegeven aan de versnelling, en uiteindelijk beginnen de armen te bewegen. De belangrijkste onderdelen bevinden zich in de motorruimte, van waaruit het signaal naar de arm van de bladen wordt gestuurd.

Kun je zelf ruitenwissers vervangen?

De defecte motoren kunnen de beweging van de wisserarm hinderen. In dit geval moet u ze vervangen. Als u de basiskennis van handgereedschap en vastberadenheid hebt, kunt u hem zelf vervangen. Het vervangen van de ruitenwissermotor is relatief eenvoudig. Het zou helpen als je een sleutel, schroevendraaier, en een ratel set om de motor te vervangen. U hebt ook een vervangingsmotor nodig.

Het vervangingsproces valt uiteen in het volgende mechanisme: verwijdering van de motor en installatie ervan.

Verwijdering van de ruitenwissermotor

Allereerst open je de motorkap en verwissel je alle accukabels.

U kunt de ruitenwissermotor vinden, die zich onder de ruitenwisserkap bevindt. U maakt de elektrische aansluitingen los.

Maak nu de boten los voor het losmaken van de wisserarmen.

Verwijder tenslotte de oude koppeling met de ruitenwissertransmissie en houd deze apart.

Installatie van de motor

U moet het exacte model bevestigen van de motor die u voor uw auto hebt gekocht.

Na bevestiging kunt u de motor op de ruitenwissertransmissie plaatsen.

Plaats nu de ruitenwisserkap, sierstrips en armen terug.

Maak nu weer verbindingen voor alle elektrische verbindingen met de ruitenwissermachine.

Tenslotte, test het vervangen onderdeel.

Dingen om te weten en te onthouden bij het vervangen van de motor

Eerst moet u een diagnose stellen van het defect aan de ruitenwissermotor en deze terugplaatsen. U moet hetzelfde gereedschap te zoeken schroevendraaiers en ratelsets tijdens de vervanging. Na dat, je moet de exacte motor van uw auto te bevestigen. U kunt het krijgen op autoparts-24.com door het verstrekken van uw OEM-nummer.

Tijdens de vervanging, moet u de elektrische aansluitingen voorzichtig verwijderen zonder de andere delen van de auto te beschadigen. Je moet de sierstrippen en armen aan een kant houden om ze te beschermen tegen breuk. Na de installatie, bevestigt u dat u de elektrische aansluitingen op de juiste plaats hebt aangesloten.

Verschillende generaties van de motor

De auto ruitenwisser motor is verdeeld in verschillende generaties op basis van de spanning en ontwerpen. U kunt andere modellen kopen bij autoparts-24.com.

Magnetische ruitenwissermotor: Magneten worden gebruikt om ruitenwissermotoren te vormen in het moderne tijdperk. Hij is cilindervormig en stuurt de armen van het blad efficiënter aan. Het is de meest geavanceerde technologie.

De motor bevat een veldwikkeling: Als u een oude auto hebt, bijvoorbeeld van 70 of ouder, hebt u een motor met veldwikkeling nodig in plaats van magneten. Ze zijn rechthoekig van vorm.

Ruitenwissermotor van 12 en 24 volt: Gewoonlijk zijn deze verkrijgbaar in 12 en 24 v opties. Ze zijn verschillend op basis van hun voltage. U hebt meestal een batterij van 12 volt nodig, wat handiger is dan 24 volt. Maar de motor van 24 volt verbruikt minder stroom in zijn toepassing.

Voor- en achtermotoren: De eigenlijke motor controleert de beweging van de echte armen.

Universele ruitenwissermotoren: Deze motor past in verschillende voertuigen. Hij heeft meer toepassingen dan andere. De accessoires bevatten veel andere onderdelen die u nodig hebt voor de installatie.

Onderdelen van de ruitenwissermotor

Er zijn de volgende onderdelen van de motor, zoals:

  • Behuizing: Deze is gemaakt van staal in plaats van plastic en beschermt tegen roesten en defecten.
  • Magneet: het is ook een vitaal onderdeel dat in geavanceerde motoren wordt gebruikt om de beweging van de armen te controleren.
  • Armatuur: Het is een roterend centrum met een magnetische kern. Het draait rond en laat de armen soepel draaien.
  • Borstels: Ze zijn betrokken bij de geleiding van stroom naar het anker. Moderne voertuigen bevatten tripletten van vergaderingen voor hoge snelheid en nauwkeurigheid.

 

  • Commutator: Deze bevindt zich tussen de borstels en is betrokken bij het overbrengen van stroom naar de spoelen en het doen draaien van het anker.
  • De versnellingsbak van de motor: bevat vele andere onderdelen die de snelheid van de armen regelen. Via deze weg kunt u de snelheid van de bladen afremmen naargelang uw behoefte. Hij heeft ook veel verschillende onderdelen zoals wormwiel, tandwiel, parkeerbegrenzing, schakelmechanisme, kastdeksel, connectoren en uitgangsarm.

Identificeren van problemen of symptomen van mislukking

De ruitenwissermotor activeert de schakelaar voor de voorruit. Dit betekent dat als de ruitenwissermotor van uw auto goed werkt, de schakelaar voor de voorruit soepel zal werken. Elke stoornis in de functionaliteit van de motor zal resulteren in onjuiste commando’s ontvangen door het. Hier zijn enkele van de symptomen bij ruitenwissermotoren:

De langzamere beweging van de wisser dan gemiddeld

De hoofdoorzaak van het optreden ervan is dat u mogelijk een hoge snelheidsinstelling hebt gekozen, waardoor de motor mogelijk niet start. Deze problemen kunnen optreden als gevolg van puin blokkering en onzuiverheden in het ruitenwissersysteem. Ga in dit geval onmiddellijk naar een autoreparatiewerkplaats om het grondig te onderzoeken. U kunt echter ook een professionele monteur raadplegen als u geen basiskennis over autoreparatie hebt.

Inefficiëntie om ruitenwisser correct te parkeren

Als de bladen van uw auto goed functioneren, zullen de ruitenwissers van uw auto goed parkeren. Anders kunnen er enkele problemen optreden. Als de ruitenwissers van uw auto tijdens het functioneren in het midden blijven steken, dan kan dit het gevolg zijn van een defect in de motor van uw auto.

Ruitenwissers zitten soms vast tijdens het werken

Onderzoek de motor, het relais en de bedrading van uw auto. Deze zullen inefficiënt zijn als u tijdens het werken een storing of vastlopen van de ruitenwissers opmerkt.

Totale blokkering in ruitenwisser werking

Een volledig kapotte ruitenwissermotor kan leiden tot een totale blokkering van de werking van de ruitenwissers. Bezoek dan zo snel mogelijk een reparatiewerkplaats om dergelijke problemen op te sporen.

Zoemend geluid

Als u een trillend of komend geluid in uw auto hoort, kan er een probleem zijn. Het ontstaan van een dergelijk ongewoon geluid doet zich voor wanneer de motor de nodige energie verbruikt, maar toch interne problemen heeft.

Oplossen van de meest voorkomende problemen

Verwijder het achterdeksel om toegang te krijgen tot de ruitenwisser accessoires om een motorstoring te herstellen. Volg daarna de servicehandleiding. Koppel de stroomtoevoer naar de motor los en gebruik vervolgens een spanningssonde. Beweeg daarbij de functieschakelaar om de juiste spanning in de stekker te onderzoeken.

Als er geen spanning wordt gedetecteerd, controleer dan de zekering en de dash-schakelaar van uw auto. Koppel nu de controller los van het instrumentenpaneel en controleer of er spanning aanwezig is in elke stekker of niet. Controleer ook de bedrade functionaliteit.

De schakelaar van de ruitenwisser levert stroom aan een relais dat de hoofdfuncties uitvoert. Een storing in de werking van het relais kan het gevolg zijn van verbrande contacten. Sluit nu een voltmeter aan en klik bij activering om de beweging te controleren.

Normale levensduur

De efficiëntie van de achterruitenwisser hangt af van de weersomstandigheden en de samenstelling van de bladen. Volgens sommige deskundigen moet u de bladen om de zes tot twaalf maanden vervangen.

Andere te vervangen of te repareren onderdelen bij het vervangen van de grote ruitenwissermotor

Alvorens het probleem met de achterruitenwisser op te lossen, moet u alle elektrische verbindingen loskoppelen. Verwijder vervolgens de motor door de onderhoudsrichtlijnen te volgen waarvan de methode verschilt van voertuig tot voertuig bij het oplossen van de problemen in de motor indien mogelijk.

Onderzoek daarbij het anker, de collector en de borstels. Vervang deze onderdelen indien nodig. Repareer vervolgens de versnellingsbak van de motor. Na dit alles, monteer alle details en plaats de motor terug.

Hoe weet u zeker dat u het juiste onderdeel voor uw exacte auto koopt?

U kunt het juiste deel van de auto in de waaier van prijzen bij autoparts-24.com kopen. U geeft uw OEM nummer op en selecteert dan gebroken stukken in gerepareerde vorm. Zij hebben professionele fabrikanten. U kunt betalen via PayPal of een andere credit card in alle regio’s van de wereld. Hun verschepende prijzen zijn toegankelijk in het UK. Hun systeem is het meest efficiënt omdat zij uw bestelling een paar dagen na verzending leveren.

Laatste gedachten

De motor regelt de ruitenwissers van voertuigen. Zij maken de voor- en achterzijde van de autoruit doeltreffend schoon. Het systeem van ruitenwissers is het meest efficiënt en vervangt u zelf. Deze ruitenwissers zullen vlot functioneren als alle bijkomende onderdelen beter werken. Zorg ervoor dat u deze regelmatig controleert. Het zal u helpen om te herstellen van kleine problemen in een vroeg stadium.

 

Nieuwste producten

: