Menu toggle

Welkom

Vind uw gebruikte reserveonderdeel via uw OEM-nummer

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Gratis verzending | Volledige retouren | Grootste selectie
Vind uw gebruikte reserveonderdeel via uw OEM-nummer

OEM-nummer

Het kan moeilijk zijn om nieuwe reserveonderdelen voor uw eigen auto te kopen – vooral als u het nog niet eerder hebt geprobeerd. Maar u kunt het uzelf wel makkelijker maken door een goede reseller in te schakelen en daarnaast is het ook belangrijk om grip te hebben op enkele simpele concepten zoals OEM en IAM.

In deze tekst leest u meer over deze concepten, dus let goed op als u zeker wilt zijn of uw nieuwe reserveonderdeel bij uw auto past.

 

De korte uitleg van OEM-nummer

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer en is een term die wordt gebruikt voor de reserveonderdelen die aan de oorspronkelijke fabrikant van een auto worden verkocht. Met andere woorden, het zijn de reserveonderdelen die worden gevonden in gloednieuwe auto’s van een bepaald merk. Soms wordt de afkorting OE-nummer gebruikt.

Het is een goed idee om originele reserveonderdelen te gebruiken wanneer u uw auto moet repareren, omdat deze reserveonderdelen doorgaans van hoge kwaliteit zijn. U kunt het OEM-nummer van het defecte reserveonderdeel gebruiken om een vervanging te vinden, want als twee reserveonderdelen hetzelfde OEM-nummer hebben, kunt u er zeker van zijn dat ze in uw auto passen.

 

Gedetailleerde uitleg van OEM, IAM en MPN

Zoals eerder vermeld, kan het voelen als zoeken in de jungle om uw weg te vinden in de vele concepten die met reserveonderdelen te maken hebben. OEM is duidelijk het belangrijkste concept, maar u loopt ook het risico om concepten als IAM en MPN tegen te komen.

 

Het verschil tussen OEM en IAM

OEM staat voor Original Equipment Manufacturer, terwijl IAM staat voor Independent Aftermarket Manufacturer. Met andere woorden, OEM’s zijn de originele onderdelen, terwijl IAM niet-originele reserveonderdelen van andere fabrikanten zijn.

IAM-reserveonderdelen hebben ook een IAM-nummer dat u kunt gebruiken om een specifiek reserveonderdeel te identificeren. IAM-reserveonderdelen zijn doorgaans goedkoper dan OEM-reserveonderdelen, maar het is niet per se een voordeel om voor niet-originele onderdelen te kiezen.

IAM-reserveonderdelen kunnen problematisch zijn omdat ze van slechte fabrikanten kunnen komen. Omgekeerd kan de kwaliteit ook prima zijn, maar u krijgt een kwaliteitsgarantie als u kiest voor een OE-reserveonderdeel.

 

Wat betekent MPN?

MPN staat voor Manufacturer Part Number en is het nummer dat de fabrikant gebruikt om zijn reserveonderdelen te identificeren.

Net als bij het OEM-nummer kunt u MPN gebruiken om een reserveonderdeel te identificeren. Als het OE-nummer van een onderdeel overeenkomt met het OE-nummer van hetzelfde onderdeel van uw auto, dan past het onderdeel 100% zeker.

 

Wilt u geld besparen op OEM-reserveonderdelen?

Nieuwe OEM-onderdelen zijn duur omdat ze een hoge kwaliteit hebben. Het betekent ook dat ze lang mee kunnen gaan, dus daarom kunnen ze een goede investering zijn.

Als u geld wilt besparen op uw reserveonderdelen, kunt u ervoor kiezen om in plaats daarvan gebruikte OEM-reserveonderdelen te kopen. Hierbij moet u er rekening mee houden dat IAM-onderdelen van wisselende kwaliteit kunnen zijn. Daarom zijn gebruikte onderdelen een goed alternatief.

Bij het kopen van gebruikte onderdelen is het een goed idee om een vakbekwame dealer te kiezen, zodat u er zeker van kunt zijn dat er een grondige kwaliteitscontrole van de gebruikte onderdelen is uitgevoerd. Tegelijkertijd garandeert het ook dat u echt het reserveonderdeel krijgt waarvoor u betaalt.

 

Kies voor Autoparts24 als u gebruikte reserveonderdelen wilt kopen

Door te kiezen voor Autoparts24 krijgt u een belangrijke kwaliteitsgarantie wanneer u gebruikte reserveonderdelen koopt. Alle onderdelen zijn verzameld door professionele autoslopers en de onderdelen hebben een grondige inspectie ondergaan voordat ze te koop worden aangeboden.

Wanneer u bij Autoparts24 winkelt, hoeft u alleen het OEM-nummer of het originele reserveonderdeel nummer te weten. Door dit nummer in het zoekveld in te voeren, ziet u alle relevante reserveonderdelen die bij uw auto passen.

Het is een groot voordeel om voor gebruikte reserveonderdelen te kiezen, omdat u het reserveonderdeel aanzienlijk goedkoper krijgt en u een reserveonderdeel ontvangt dat slechts oppervlakkige slijtage vertoont. In de praktijk betekent dit dat de levensduur van het reserveonderdeel niet wordt aangetast en dat het doorgaans langer meegaat dan een IAM-reserveonderdeel.

 

Veelgestelde vragen over OEM-nummer en reserveonderdelen

We willen u graag helpen als u vragen heeft over OEM-nummer en reserveonderdelen, daarom hebben we een kleine FAQ samengesteld met antwoorden op de belangrijkste vragen.

 

Wat is OEM-nummer?

OEM-nummer staat voor Original Equipment Manufacturer-nummer. Dat een reserveonderdeel OEM is, betekent dat het hetzelfde reserveonderdeel is wat in gloednieuwe auto’s van de fabrikant zit. Met andere woorden, het is een kwaliteitsstempel, die aangeeft dat het reserveonderdeel is goedgekeurd door de fabrikant en wordt beschouwd als de beste keuze voor de auto.

 

Waar kan ik het OEM-nummer vinden?

Meestal vindt u een OEM-nummer op alle originele reserveonderdelen van de auto. Houdt er rekening mee dat het nummer moeilijk te zien kan zijn als het reserveonderdeel bijvoorbeeld vuil is, en het nummer kan ook worden verborgen als het reserveonderdeel nog op de auto is gemonteerd.

Als u het OEM-nummer van een reserveonderdeel nodig heeft, dan is het een goed idee om het onderdeel te demonteren, zodat u zeker weet dat u het OEM-nummer goed heeft gelezen, aangezien u het nummer nodig heeft om een nieuw onderdeel te kopen.

 

Waar vind ik het OEM-nummer van mijn auto?

Het is het gemakkelijkst om aan te geven waar u het OEM-nummer van uw auto kunt vinden, hoewel u er rekening mee moet houden dat dit van fabrikant tot fabrikant kan verschillen. Als u het nummer niet kunt vinden, neem dan contact op met uw monteur en vraag om hulp.

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van hoe u het OEM-nummer van een reserveonderdeel kunt vinden.

Waarom is een OE-nummer belangrijk?

Het OE-nummer is belangrijk omdat u het kunt gebruiken om bruikbare reserveonderdelen voor uw auto te identificeren. Als het OE-nummer van het defecte onderdeel overeenkomt met het nummer van het nieuwe onderdeel, dan weet u zeker dat het nieuwe onderdeel ook in uw auto past.

Het OE-nummer is ook belangrijk omdat het een garantie is dat de kwaliteit van het reserveonderdeel is goedgekeurd door de oorspronkelijke fabrikant van de auto.

 

Top 100 best verkochte OEM-nummers bij autoparts24

Hier kunt u zien in de best verkochte OEM-nummers die we hebben bij autoparts24, als u op een OEM-nummer klikt, ziet u alle onderdelen die we te koop hebben met dat OEM-nummer.