Menu toggle

Welkom

Gebruikte koplampen van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 498

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 563

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 284

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 923

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 1.927

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 621

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 644

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 631

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 1.142

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 1.145

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 411

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 477

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 590

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 387

VW

VW

Onderdelen te koop: 2.047

Koplampen

Koplampen

Uw koplampen moeten in orde zijn, want wat is een foutloos remsysteem waard als u niet ziet waar u heen rijdt en niemand kan zien dat u aan komt rijden?

Oké, uw zullen u niet lastigvallen met meer belerende woorden – dit artikel geeft u inzicht in hoe uw koplampen werken, uit welke onderdelen ze zijn samengesteld, hoe ervoor te zorgen dat ze blijven functioneren – en tegen welke prijzen.

Fitting, reflectie en gloeilamp

Uw koplampen bestaan ​​uit drie componenten. Fitting, gloeilampen en een reflecterend deel, resp. reflecterende delen die het licht versterken en de richting van het licht preciseren, zodat uw lichten andere weggebruikers niet hinderen en die u het beste licht geven om u in te oriënteren.

Verschillende soorten

De verschillen in soorten lampen maken niet zoveel uit, afgezien van de moeilijkheid om ze correct in te stellen. Sommige lampen, zoals FF-H4, vereisen computersoftware teneinde ze helemaal scherp in te stellen wat betreft onder meer de breedte van de lichtstraal.

Andere lampen, zoals de klassieke paraboollampen, kunt u zelf met de hand instellen als u controle heeft over wat u doet.

Gemeenschappelijk voor al deze soorten koplampen is, zoals gezegd, dat ze gebruik maken van een reflectorsysteem om het licht van de lamp te versterken en te preciseren.

Verkeersveiligheid

De boete voor het rijden met niet-functionerende koplampen is volgens de verkeersregels 90 – 140 euro. Dat wil zeggen dat de vervanging van de gehele koplamp bijna datzelfde bedrag kost, als u gebruikte reserve-onderdelen koopt.

Het is misschien een goed idee om een ​​paar keer per jaar te controleren of uw lichten goed werken en – als u daar de gelegenheid toe hebt – dient u altijd andere automobilisten te waarschuwen als hun lichten niet in orde zijn.

Meer informatie over verkeersregels met betrekking tot de lampen van uw voertuig vindt u bij de ANWB op anwb.nl

Renovatie

Als uw koplampen dof zijn geworden door zon en vocht, kan uw monteur ze voor DKK 500 – 700 renoveren.

U kunt uw lampen ook zelf renoveren, maar dan moet u ze afschuren en opnieuw lakken met het juiste product, zodat de schade niet direct weer optreedt.

U kunt de reflecterende delen ook opknappen , maar zorg ervoor dat u ze schoonmaakt met vochtig materiaal zodat u de spiegels niet bekrast en beschadigt.

Het stroomcircuit van de auto

Als u de pecht heeft dat u zowel de fitting als de lampen vervangt en uw koplampen nog steeds niet werken, kan er een probleem zijn met het stroomcircuit van uw auto.

In dat geval zal uw dashboard u normaliter vertellen dat het circuit niet in orde is. Ga voor uw veiligheid naar uw monteur als u de lichten niet aan de gang kunt krijgen of als ze automatisch aan en uit gaan.

Hieronder vindt u een aantal vragen verzameld, voor het geval u nog niet het antwoord heeft gevonden dat u zocht.

Wat is een koplamp?

Er zijn verschillende soorten koplampen, maar over het algemeen bestaan ​​ze uit een fitting, een lamp en een of meer componenten die de verlichting van de lamp versterken en richting geven.

Wanneer moet een koplamp worden vervangen?

– Vervanging van de lamp:

Normaliter wordt een onderscheid gemaakt tussen halogeen (brandt 450 – 1000 uur) en HID-lampen (levensduur van 2 – 3000 uur).

Als uw auto HID-lampen heeft, hoeven deze misschien nooit vervangen te worden wegens slijtage. Lampen voor koplampen zijn online te koop, in uw garage en bij tankstations.

 

– Vervanging van de fitting:

Als u heeft geprobeerd om de lampen te vervangen, maar het licht van de koplampen nog steeds niet werkt, kan dit betekenen dat de fitting moet worden vervangen

 

– Parabool:

Bij verrweg de meeste koplampen wordt het licht versterkt en gefocust met behulp van een parabool – van glanzend staal of van spiegels van plastic.

Als deze mat/verpulverd is en u hem niet kan renoveren, moet deze worden vervangen.

Als u niet voldoet aan de geldende verkeersregels wat betreft de helderheid van uw koplampen kan dit leiden tot een boete van 90 – 140 euro, als de parabool te versleten is en het licht te zwak. Bovendien is het een enorm veiligheidsrisico.

Wat kost een nieuwe koplamp?

De verschillende onderdelen voor uw koplampen kosten tussen de DKK 3 – 500 als u ze tweedehands koopt. Voor nieuw ligt de prijs tussen de DKK 600 – 1000. U kunt ook gebruikte mistlichten vinden op autoparts24.

Autoparts24 verkoopt altijd originele auto-onderdelen, en zoals de meeste van onze reserve- onderdelen komen de koplampen van erkende slopers in Duitsland.

Wij garanderen een kwaliteit volgens de normen van uw monteur en bieden 2 jaar garantie.

Hoe vind ik de juiste koplamp voor mijn auto?

U kunt het juiste onderdeel vinden via het kenteken of framenummer op autoparts24.dk

Typ het nummer in het zoekveld in en de pagina toont u een indicatieve lijst van alle beschikbare reserve-onderdelen voor uw voertuig. U kunt de zoekopdracht aanpassen naar gelang wat wat u zoekt.

Bovendien is het nummer van het onderdeel meestal gegraveerd of gemarkeerd op het onderdeel zelf en het handboek van uw auto kan u soms ook helpen.

Wat kost de vervanging van een koplamp?

Het vervangen van koplampen is geen tijdrovend proces, en de meeste monteurs zullen u kunnen helpen voor tussen de DKK 300 – 1000 (excl. onderdelen).

Als u bij autoparts24 gebruikte reserve-onderdelen voor uw koplampen koopt, kunt u vervangende koplampen met fitting vinden voor tussen de DKK 700 en 1300 in totaal en de vervanging kunt u zelf doen.

U vindt een gids voor het instellen van koplampen met handmatige hoogte-instelling op https://skorstensgaard.dk/nyheder/lys-paa-bilen-alt-du-skal-vide-om-bilens-lygter

Een goede raad: hoewel de installatie eenvoudig kan zijn, is het goed om uw monteur te vragen om de breedte van de lichtstraal in te stellen, als u zelf de juiste instelling niet kunt vinden (bijv. FF-lampen vereisen hulp van computersoftware voordat ze goed functioneren).

Zij kunnen ook zorgen voor het samenspel tussen koplampen, mistlichten en knipperlichten en de kleur van uw lichtschermen.

Welk gereedschap heeft u nodig voor het vervangen van koplampen?

Om het buitenste plastic deel van de koplamp te verwijderen, gebruikt u bits die passen op de schroeven waarmee het onderdeel vastzit – en in sommige gevallen is het goed om een ratelsleutel te hebben voor het geval de schroeven moeilijk toegankelijk zijn.

Hetzelfde geldt voor fitting en parabool. Zorg er ten slotte voor dat u de stroomvoorziening in uw voertuig loskoppelt voordat u onderdelen van de koplampen vervangt.

 

Nieuwste producten

: