Menu toggle

Welkom

Gebruikte deurslot van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 5.228

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 3.820

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 3.378

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 3.210

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 4.434

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 2.819

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 1.853

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 3.563

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 3.216

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 5.027

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 1.396

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 3.257

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 7.148

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 4.195

VW

VW

Onderdelen te koop: 10.132

Deurslot: wat het doet, hoe je problemen kunt oplossen en het vervangen

Wat is een deurslot?

Een autodeurslot is een constructie die aan de voorkant van een autodeur is bevestigd en die handmatig wordt gebruikt om de autodeur te openen en te sluiten. Het maakt de auto veilig en beschermt de personen tegen de buitenomgeving. Het autodeurslot wordt meestal aan de raamzijde van de voertuigen bevestigd.

Wat doet het?

De details van het autodeurslot zijn dat het een grendel bevat die wordt gebruikt om de autodeur te openen en te sluiten. Het is een fysiek onderdeel van de auto dat aan de actuator is bevestigd. De vergrendeling van de auto gaat op en neer volgens het vergrendelen of ontgrendelen van het slot van de auto. Sommige autosloten werken automatisch, ze bevatten magneten of sensoren voor de vergrendeling.

Het elektronische autodeurslot bevat een grendel die de signalen van de autosleutelhanger ontvangt. Deze worden via het rechte pad naar de actuator verzonden en openen de sloten van voertuigen.

Hoe kan je het vervangen?

Het deurslot van auto’s staat bloot aan met strenge omgevingsomstandigheden waardoor ze kunnen corroderen en andere onderdelen aangetast kunnen worden. Dan moeten we ze vervangen. Het regelmatig gebruik van autosloten vermindert ook de efficiëntie. Het vervangen van autosloten kost enkele uren. Het wordt alleen vervangen of gerepareerd door een deskundige autoslotenmaker tegen een redelijke prijs.

Dingen om te onthouden bij het vervangen van het onderdeel

Je moet het volgende aantal stappen en details kennen die nodig zijn voor het vervangen van een tweedehands autodeurslot:

De raamgreep verwijderen

Allereerst moet je je ervan bewust zijn dat het raam van de deuren van de auto gesloten is. Gebruik daarna de schroevendraaier om de hendel van de regelschacht te verwijderen. Als je een handmatige raamkruk hebt, kun je deze verwijderen.

Het deurpaneel en de schroeven verwijderen

Nu moet je de deuren openen en de schroevendraaier langs de omtrek houden. Zoek nu de schroeven in de armleuning en verwijder ze. Verwijder nu de luidsprekers uit de deur. Terwijl je de schroeven verwijdert, moet je voorzichtig zijn om de plastic clips die aan de deur zijn bevestigd te breken.

Verwijder nu het deurpaneel met behulp van een schroevendraaier. Je kan het vochtscherm en andere auto-onderdelen en een deel van de deur erin zien.

 

De elektrische aansluitingen verwijderen

De elektrische aansluitingen en de schakelaars van het oude deurslot moeten worden losgekoppeld. Maak nu de vergrendeling van de deur los met behulp van een naald. Voordat je dit loskoppelt, moet je het raam sluiten om de stang van het deurslot te zien.

Plaats het nieuwe slot

Maak nu met behulp van een tang de C-veerclips los en verwijder het defecte deurslot. Verwijder nu het deurslot van het voorportier van de auto en houd de weghouder bij het deurslot. Verwijder nu het deurslot en controleer de exacte positie.

Hierna houd je het nieuwe slot vanaf de voorzijde van de deur vast en houd je met behulp van een tang de C-veer op het nieuwe deurslot van het voertuig.

Laatste stap

Houd nu de plastic clips terug op hun plaats en verwijder het vochtscherm van het deurpaneel. Plaats ook de schroeven die uit de armsteun zijn verwijderd, houd de luidsprekers op hun plaats en voltooi het.

Verschillende types/generaties autodeursloten

De volgende types autodeursloten bestaan:

Handmatige slotcilinder: Dit type slot heeft een knopachtige structuur die in de auto aanwezig is. Het duwt omhoog om het voertuig te ontgrendelen en omlaag om het voertuig te vergrendelen.

Automatisch deurslot: Dit type deurslot werkt automatisch met behulp van een magneet of sensor. Het is ook aanwezig in BMW.

Sleutelloze sloten op afstand: Dit type slot werkt op de frequentie van een radio of sleutelhanger. Soms opent de eigenaar de deur automatisch door op de knop te drukken.

Veiligheidssloten voor kinderen: De meeste auto’s hebben een soort deurslot in de achterdeur van de auto voor kinderbeveiliging.

Wat zijn de componenten van een autodeurslot?

dit zijn de onderdelen van een autodeur:

  • Autodeur buitenkant: Deze is gemaakt van metaal, net als de carrosserie van een auto.
  • Autodeurklink: De handgreep bevindt zich aan de buiten- en binnenzijde van het voertuig.
  • Ramen: De autodeuren hebben ramen die handmatig of automatisch kunnen werken.
  • Deurscharnier: Op deze plaats is de deur van de auto bevestigd.
  • Stijl: Deze geeft steun aan de voorruit van de auto.
  • Deurpaneel: Het bedekt de raammechanisme en andere interieuronderdelen zoals de raammotor.
  • Deurkruk binnen: Deze wordt binnen gebruikt om de deur te openen.
  • Raamregelaar: Dit is een schaarachtige structuur die wordt gebruikt voor de beweging van het raam.
  • Deursloten en luidsprekers: Auto’s bevatten deursloten ter bescherming en in sommige voertuigen zijn luidsprekers geïnstalleerd

Problemen identificeren en problemen met het autodeurslot oplossen

Het autodeurslot regelt het sluitsysteem van uw voertuig. Soms werkt het niet correct. We moeten dus de parameters controleren waarvan de werking ervan afhangt. De goede werking ervan wordt verstoord door een storing in de sleutelhanger, elektrische draden, deurslotactuator en doorgebrande zekering.

Om deze problemen op te lossen, moet je weten hoe je de problemen met afstandsbedieningen voor deursloten kunt oplossen. Kleine problemen zijn gemakkelijk te herstellen, terwijl de grote problemen vragen om het deurvergrendelingssysteem te vervangen.

Soms treedt er een probleem op in de werking van het deurslot als gevolg van een storing in de sleutelhanger. Deze sleutelhangers hebben kleine batterijen waarvan het vermogen na verloop van tijd afneemt wanneer ze worden gebruikt. Als de batterij leeg is, vervang je deze door een nieuwe. Daarna werkt het deurslot als voorheen. Soms wordt deze vervanging door een slotenmaker uitgevoerd. Slijtage door overmatig gebruik en vallen in het water zijn ook enkele andere redenen voor problemen met het deurslot. Als er geen probleem is met de batterij, herprogrammeer dan je fob.

Een andere storing kan optreden door het afblazen in het elektrische systeem. Deze doorgebrande zekeringen zijn herkenbaar aan hun verbrande geur. Om dit probleem op te lossen, koppel je de elektrische voeding los, vervang je de doorgebrande zekering door de nieuwe en sluit je vervolgens de stroom weer aan.

Langdurig gebruik van draden of kabels kan leiden tot storingen in het deurslot van je voertuig. Daardoor kan het zijn functie niet goed uitoefenen. Een autoslotenmaker kan dit probleem gemakkelijk oplossen. Om dit probleem op te lossen, vervang je het versleten deel van de kabel door een nieuwe.

Een van de belangrijkste onderdelen waarvan de gehele werking van het deurslot afhangt, is de actuator. Als je op de knop op je sleutelhanger drukt, wordt alleen input naar de deur van je voertuig geleverd als de actuator goed werkt. De defecte actuator kan de commando’s niet ontvangen. Deze defecte actuator wordt geïdentificeerd wanneer het tijd kost om op het commando te reageren, bij ongewenste geluiden op de achtergrond of activering in het deurslot zonder enig commando.

Normale levensduur

De normale levensduur van een dagelijks gebruikt apparaat, een autodeurslot genaamd, heeft gemiddeld een vervaltijd van ongeveer dertig jaar. Werkefficiëntie en gebruiksduur zijn echter niet hetzelfde voor het deurslot van elke auto. Hierdoor gaan sommige deursloten maar 15-20 jaar mee.

Andere onderdelen om te vervangen of te repareren bij het vervangen van het deurslot

Zorg ervoor dat je autodeurslot goed werkt. Omdat het je auto beschermt tegen dieven. Neem bij een probleem met de autovergrendeling contact op met een geautomatiseerde slotenmaker om het op te lossen. De onderdelen die gerepareerd moeten worden tijdens het resetten van de centrale vergrendeling van je auto zijn de cilinder, grendel, kast en sluitplaat.

Hoe je ervoor zorgt dat je het juiste onderdeel koopt voor je auto

Alleen handelsorganisaties  die openlijk hun contactgegevens verstrekken, zijn betrouwbaar voor exacte reserveonderdelen van tweedehands autodeurslotsystemen. Ga voor reserveonderdelen van het externe vergrendelingssysteem van je voertuig naar autoparts-24.com. Ga naar deze website en plaats je bestelling. Hiervoor moet je het kenteken van je auto invullen en de locatie te vermelden waar je ze wil ontvangen.

De verzending wordt vrijgegeven zodra je je bestelling heeft geplaatst. Aan deze levering zijn geen kosten verbonden voor de landen die bij hun firma zijn aangesloten. Andere landen kunnen echter ook gebruik maken van het aanbod van gratis verzending. Een retourbeleid is ook beschikbaar in het geval van een ongewenst pakket.

Slotgedachten

Het deurslot van voertuigen is van groot belang bij de veiligheidsmaatregelen van je auto. In geval van een afwijking in de werking, controleer je alle onderdelen waarvan de volledige werking afhangt. Gebruik geautoriseerde websites om de exacte onderdelen van je autodeurslot te kopen.

Nieuwste producten

: