Menu toggle

Welkom

Gebruikte voorgrill van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Audi

Audi

Onderdelen te koop: 292

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz

Onderdelen te koop: 505

BMW

BMW

Onderdelen te koop: 1.169

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 607

Ford

Ford

Onderdelen te koop: 829

Hyundai

Hyundai

Onderdelen te koop: 277

Mazda

Mazda

Onderdelen te koop: 316

Nissan

Nissan

Onderdelen te koop: 536

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 570

Peugeot

Peugeot

Onderdelen te koop: 488

Seat

Seat

Onderdelen te koop: 340

Skoda

Skoda

Onderdelen te koop: 168

Toyota

Toyota

Onderdelen te koop: 565

Volvo

Volvo

Onderdelen te koop: 241

VW

VW

Onderdelen te koop: 1.100

De voorgrill: wat doet hij, hoe los je problemen op en vervang je hem

Wat is een grille, en wat doet het?

De grille is een passief koelsysteem dat aan de voorkant van een auto wordt geplaatst, net boven de bumper of bumpers. Het bestaat uit een rooster dat de buitenlucht doorlaat en is het uitwendige deel van de radiateur. Ondersteund door ventilatoren voorkomt het oververhitting van de motor.

De rol van het rooster is tegenwoordig echter minder kritiek omdat de koeling hoofdzakelijk door andere elementen wordt verzorgd. Hij kan dus ontbreken of zijn afmetingen kunnen tot een minimum worden beperkt. Maar door zijn decoratieve karakter wordt hij meestal nog steeds aan de voorzijde van een voertuig aangebracht.

Tegenwoordig speelt de grille aan de voorkant van de auto een meer esthetische rol. Zijn vorm is vaak een bepalende factor voor het uitzicht, en ontwerpers spelen er graag mee. Het materiaal en de kleur ervan geven, net als de zijstrip of de spiegelkuip, het afwerkingsniveau aan: kunststof, metaal, zwart of kleur, chroom …

Een grille bevindt zich aan de voorkant van het voertuig en is ontworpen om de luchtinlaat en de radiator te beschermen tegen vuil of vreemde voorwerpen. Helaas zijn roosters, omdat ze aan de voorkant van de carrosserie van de auto zitten, berucht om het feit dat ze na verloop van tijd beschadigd raken.

Kun je het zelf vervangen?

Ja, als u overweegt een grille te vervangen, moet u rekening houden met de grootte, afwerking en het model van uw voertuig, omdat dit de prijs van de nieuwe of tweedehands grille zal beïnvloeden. Naast de kosten, zijn er ook andere elementen te overwegen – een auto grille met parkeersensoren, bijvoorbeeld, zal duurder zijn.

Als gevolg van de enorme waaier van merken, modellen en fabrikanten die worden bediend, met inbegrip van one-offs voor niet-geregistreerde voertuigen, zullen de prijzen en de kwaliteit variëren. Het is echter goed te weten dat sommige bedrijven via een ontwikkelingsmodelprogramma autoroosters voor niet-geregistreerde voertuigen zullen maken.

Een laatste overweging is de juiste montagepositie, aangezien lagere roosters en sets gewoonlijk betaalbaarder zijn dan een volledige set. Ze zijn aanzienlijk kleiner dan de hoofdgrille, en hun doel is ofwel om te fungeren als koelkanalen voor de remmen of uitsluitend voor esthetiek.

Een rooster vervangen is over het algemeen de betere optie in plaats van een reparatie te boeken. Het is meestal goedkoper, en de gloednieuwe grille heeft gegarandeerd een langere levensduur dan een tweedehands onderdeel.

Verschillende soorten roosters

De grille aan de voorkant van een auto is vandaag de dag een element van autodesign geworden. Om de esthetiek van auto’s te personaliseren, zijn er verschillende soorten grille, allereerst afhankelijk van hun locatie:

  • Ventilatieroosters, over het algemeen onder de bumper, aan de voorzijde van de wielen
  • Radiatorroosters
  • De bumper skirts roosters, die zowel aan de voorkant als aan de achterkant van het voertuig te vinden zijn
  • Het dakrooster, voorbehouden aan auto’s met de achterste motor
  • Roosters op de motorkap

Het rooster kan op verschillende manieren worden bevestigd, en over het algemeen kunnen we drie categorieën van vorm onderscheiden. De meest voorkomende grille is die van een volledig hermetische plaat, waarvan de bevestigingsplaats zich onder de grille bevindt. Hij kan ook in de voorbumper worden geïntegreerd, wat over het algemeen wat esthetischer is. Tenslotte kan de grille in het verlengde van de motorkap worden geplaatst.

Ten slotte kan de grille van verschillende materialen zijn gemaakt. Bij nieuwere auto’s is dit vaak kunststof of een composietmateriaal, maar oudere of luxueuze auto’s hebben vaak metalen grilles (staal of aluminium).

Signaleren van problemen of symptomen van storingen/problemen

Het beoordelen van tekenen van schade aan uw rooster is vrij eenvoudig – kijk gewoon naar eventuele duidelijke tekenen van breuk. Gekartelde stukken metaal, deuken of beschadigingen moeten onmiddellijk worden verholpen.

U kunt in een auto rijden met een beschadigde grille, maar dat betekent niet dat het af te raden is om dat te doen. Het identificeren van een beschadigde grille is eenvoudig, omdat ze gemakkelijk zichtbaar zijn aan de voorkant van de auto.

Het feit dat uw auto mechanisch in orde is, betekent nog niet dat u er veilig mee kunt rijden. Bovendien kan een auto bij bepaalde uiterlijke beschadigingen nog steeds in een “gevaarlijke staat” verkeren – met andere woorden, uw auto kan een gevaar vormen voor uzelf of andere weggebruikers.

Rijden met een beschadigde grille is illegaal, omdat het scherpe randen kan hebben, die een persoon of dier ernstig kunnen verwonden als ze er contact mee maken, zelfs wanneer uw auto geparkeerd of stilstaat. Als iemand langs de voorkant van uw auto rijdt, kan hij een lelijke schaaf- of snijwond oplopen.

Als uw voorgrill beschadigd is, kunnen er ook onderdelen loskomen terwijl uw auto onderweg is. Deze onderdelen kunnen personen of andere voertuigen raken of ongelukken veroorzaken doordat een andere weggebruiker uitwijkt of hard remt om niet over brokstukken te rijden die van uw voertuig zijn losgeraakt.

Vaak voorkomende problemen met een auto voorgrill

Dit type van reparatie is een vrij gemakkelijke vervangingsklus en vereist geen enorme hoeveelheid mechanische vaardigheid. U moet een veiligheidsbril dragen wanneer u aan uw auto werkt. Draag bovendien andere persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld latexhandschoenen of schoenen met gesloten teen. Open de motorkap en plaats de standaard in het bevestigingsgat. Verwijder alle afdichtingen, afdekkingen of steunen die de toegang tot de grillehouders blokkeren.

Neem de grille van de voorkant van de auto. Als de grille aan de bumperafdekking is bevestigd, moet u de bumperafdekking verwijderen om bij de houders te kunnen komen.

Controleer de onderdelen aan de onderkant op zichtbare schade; vervang deze indien nodig.

Controleer of de nieuwe grille overeenkomt met de oude grille. Sommige roosters zijn voorgeverfd of hebben helemaal geen verf. Als uw rooster moet worden geverfd, moet u het voor de installatie verven.

Installeer de nieuwe voorgrill door de bestaande bevestigingsgaten in lijn te brengen met de montagepositie. Monteer vervolgens de oude houders of vervang de beschadigde houders door nieuwe. Draai de houders vast tot ze goed vastzitten. Controleer alle afdekkingen om er zeker van te zijn dat ze goed vastzitten en dat de montagepositie correct is.

Tenslotte, sluit de motorkap – het werk is gedaan.

Hoe weet u zeker dat u de juiste auto-onderdelen koopt voor uw exacte auto?

Als u een nieuwe voorgrille of een ander vervangingsonderdeel nodig heeft, is het essentieel om een gerenommeerde leverancier te kiezen. Bespaar tijd en geld door de juiste auto-onderdelen op autoparts-24.com te sourcen. Kies de exacte onderdelen voor uw voertuig door het OEM nummer in te voeren of de juiste merk/modellen/variant combinatie te selecteren!

 

Nieuwste producten

: