Menu toggle

Welkom

Gebruikte autodashboard van autosloper

zoek de nu:

Zoeken via: Kenteken | Origineel nummer (OEM code) | Automerken

Welk model zoek je?

Citroën

Citroën

Onderdelen te koop: 1

Opel

Opel

Onderdelen te koop: 1

Autodashboard

Wat is een autodashboard?

Een autodashboard is een instrumentenpaneel (IP) dat aanwezig is tussen de bestuurder en passagiers. Dit woord werd voor het eerst gebruikt in 1847. Voordien werd het woord dashboard gebruikt voor de beschermplaat van leer of hout om een koetsier vast te zetten. Het primaire doel van dat bord was alleen om de passagiers en de bestuurder te beschermen tegen modder die aan de hoeven van het paard vastzat.

Wat doet het autodashboard?

Dit paneel dient als indicator. Op dit paneel zijn gemiddeld tien instrumenten gemonteerd die de waarschuwingssignalen aangeven, zoals brandstofverbruik, motortoerental, acculaadsysteem. Het acculaadsysteem levert elektrische energie aan alle vaste elektrische apparaten. Het bedieningspaneel communiceert via deze instrumenten met de bestuurder. Het bestaat uit twee hoofdonderdelen, instrumentatie- en controlelampen.

Kun je die zelf vervangen?

Het dashboard van de auto is het centrale deel. Je kunt het zelf vervangen als je over volledige informatie beschikt. Maar het is zeer kosteneffectief. De eigenaar kan een vork tussen 2100 en 2300 $ verwachten. Dit omvat de prijs van zowel onderdelen als arbeid.

Dingen om te weten en te onthouden bij het vervangen van het onderdeel:

houd bij het vervangen van de onderdelen rekening met de volgende belangrijke punten:

  • Schakel de accu uit voordat u met de reparatie begint.
  • Verwijder alle instrumenten van het instrumentenpaneel.
  • Verwijder het dashboard voorzichtig om geen onderdelen stuk te maken.
  • Verwijder de VIN-tag van de oude en plak deze op de nieuwe.
  • Volg alle stappen in omgekeerde richting om het nieuwe instrumentenpaneel op zijn plaats te bevestigen.

Gratis onderdelen van een dashboard:

Het dashboard is het gebied van de auto dat alle bedieningselementen voor de auto bevat. Hieronder volgen verschillende dashboardonderdelen met hun werking.

Een daarvan is het stuur. Het stuur omvat bussen, kogelgewrichten, homokineten, centrale schakels, hulzen, stabilisatorstangen. Een andere is een kilometerteller met een aandrijfas, een aandrijftandwiel, een aangedreven tandwiel, een wijzerplaat en een wijzer. De aandrijfas is verbonden met de motor en brengt het vermogen over op het aandrijftandwiel.

De veranderingssnelheid van een bewegend object wordt gemeten met een snelheidsmeter. De snelheidsmeter is via een aandrijfkabel verbonden met de transmissie. De naald, die op de speedcup is bevestigd, geeft de waarde weer.

 

Een ander belangrijk onderdeel is de toerenteller. Een toerenteller is een hulpmiddel dat wordt gebruikt voor het meten van de snelheid van een motor in TPM. Toerentellermeters kunnen analoge of digitale displays bevatten.

De temperatuurmeter is een wijzerplaat die wordt gebruikt om de temperatuur van de koelvloeistof van de motor van een voertuig te meten. Hij geeft normale of te hoge temperatuurniveaus aan.

De brandstofmeter is een ander onderdeel dat het brandstofniveau in de brandstoftank aangeeft. In een meetsysteem meet het de spanning rond een variabele weerstand, die verder wordt gebruikt om het brandstofpeil te bepalen. Richtingaanwijzers zijn ook opgenomen in dashboards in de auto.

De versnellingspookpositie-indicator in het dashboard van de auto krijgt de meeste aandacht omdat het aangeeft naar welke versnelling moet worden geschakeld, zodat het brandstofverbruik minimaal is.

Het gordelwaarschuwingslampje geeft aan dat de veiligheidsgordel goed is gesloten. Het wordt geactiveerd in geval van onjuist of niet-gebruik van veiligheidsgordels bij een snelheid van 15 mph. Het waarschuwingslampje voor de parkeerrem wordt geactiveerd wanneer de noodrem wordt ingeschakeld. Daarom moet hij worden vrijgegeven voordat u gaat rijden. Het waarschuwingslampje motorstoring duidt op een losse benzinedop of kloppen in de motor.

Problemen of symptomen van storingen identificeren

Een kloppend geluid dat van de binnenkant van de motorkap van je carrosserie komt en de snelheid verhoogt of verlaagt, is een indicatie van een defect aan je motorlager. Stop je auto onmiddellijk voor er een grote storing optreedt. Een bezoek aan de werkplaats moet worden ingepland wanneer u merkt dat er meer dan gemiddeld rook uit de uitlaatpijp van het voertuig komt.

Zwarte rook duidt op een te hoog brandstofverbruik, terwijl witte rook een teken is van koelvloeistof in de verbrandingskamer (laag brandstofverbruik). Zorg ervoor dat motorkoelvloeistof (antivries) specifiek is voor je auto.

Controleer het motorlampje onmiddellijk als het is geactiveerd. Het is een teken van een klein probleem, zodat u het in het begin kunt oplossen; indien niet, kan het een onoplosbare storing veroorzaken. Verminderde prestatie-efficiëntie is een indicatie om je voertuig op te warmen. Als het moeilijk is om je voertuig voor het rode licht te laten stoppen, duidt dit op een probleem met de brandstoftoevoer.

De veelvoorkomende problemen oplossen

Er zijn enkele belangrijkste aanwijzingen waarmee we rekening moeten houden tijdens het rijden. Dat zijn de volgende:

Het motorwaarschuwingslampje lijkt op een waterleiding. Het licht op wanneer u de zuurstoftank- of bougiesensoren moet vervangen en kan te wijten zijn aan het gebrek aan efficiëntie van de katalysator van de auto. Sommige van de problemen kunnen ernstige storingen veroorzaken als de bestuurder er geen rekening mee houdt. Het bandenspanningslampje wordt alleen geactiveerd als ten minste één van de banden een te lage spanning heeft om veilig te kunnen rijden.

Het waarschuwingslampje motortemperatuur wordt geactiveerd als de motor te warm is. Dit kan ernstige gevolgen hebben als je continu rijdt. De beste manier is je voertuig te stoppen en te laten afkoelen. Het batterijwaarschuwingslampje is net zoals het hoofd van de robot. Het geeft aan dat het het niveau in je auto is verlaagd. Daarom controleer je je batterij het best onmiddellijk.

Een andere indicator die op de lamp van de geest lijkt, is de oliewaarschuwingssensor. Deze sensor/indicator geeft een lage oliedruk aan. Deze waarschuwingslichten van de auto kunnen van model tot model verschillen. Terwijl het normale oliedrukbereik tussen 25-65 PSI ligt. In de meeste motoren wordt 5W30- of 5W40-olie gebruikt.

Normale levensduur

De normale levensduur van een autodashboard is ongeveer tien jaar. Maar het kan meer dan 15 jaar zijn voor een voertuig van goede kwaliteit. Het dashboard is meestal gemaakt van plastic en kan worden vervangen door een nieuw exemplaar.

Andere onderdelen die bij het vervangen van het instrumentenpaneel vervangen of gerepareerd moeten worden

De kosten voor een kwaliteitsdashboard zijn dat je een nieuw dashboard voor je auto zult moeten aanschaffen als je huidige dashboard gebarsten of kapot is. De andere kosten zijn dat je nieuwe onderdelen moet kopen om het dashboard te repareren.

Bij het vervangen van het instrumentenpaneel is het belangrijk om de schroeven, bouten en bevestigingen evenals de kabelbomen te vervangen.

Hoe je ervoor zorgt dat je het juiste onderdeel koopt voor je auto

Om te bevestigen dat u het juiste pad heeft gekozen voor het bestellen van het onderdeel van de auto, kun je een bezoek brengen aan autoparts-24.com. Op deze site kun je het kenteken van je voertuig opgeven en vervolgens het gewenste onderdeel van de auto selecteren. Na het selecteren kun je betalen via creditcard of PayPal, een bankoverschrijving wordt niet geaccepteerd.

Na het plaatsen van de bestelling wordt de zending vrijgegeven naar de opgegeven locatie. De verzending is gratis voor de verstrekte lijst met landen, maar als je land niet voorkomt in de verstrekte lijst, kun je ook een aanbieding voor gratis verzending krijgen. Je kunt ook een retourfaciliteit krijgen als je niet de juiste bestelling hebt ontvangen zoals je nodig hebt. In dit geval moet je een account aanmaken op onze site, wij verwerken dit en nemen contact op voor ophaling.

slotgedachten

Het dashboard van je auto is belangrijk voor je veiligheid. Je moet een kwaliteitsdashboard voor je auto aanschaffen. Als je je dashboard schoon houdt, blijft het lang in goede staat. Op het instrumentenpaneel zijn verschillende instrumenten aangebracht, die de bestuurder via een waarschuwingslampje op de hoogte stellen van de toestand van de auto. Controleer af en toe het motorlampje.

Nieuwste producten

: